Adi soğan nələrə qadir imiş?

Adi təbii qidalar çox vaxt insanları cürbəcür bahalı dərmanlardan daha yaxşı müalicə etmək və qorumaq gücünə malikdir.

Türkiyəli bioloqlar məişətimizə daxil olan qırmızı soğanın insanı bir çox xəstəliklərdən qoruduğunu və hətta yaxşı müalicəvi vasitə olduğunun aşkarlayıblar.

Sputnik qırmızı soğanın aşkara çıxarılmış faydalarını təqdim edir.

1. Qırmızı soğanın suyu ürəyin fəaliyyətini gücləndirir. Tərkibindəki maddələr qanın laxtalanmasının qarşısını alır.

2. Qan təzyiqini aşağı salmaq qabiliyyətinə malikdir.

3. Şəkər xəstələri üçün ideal bir qidadır.

4. Kəsik və yanıq yaralarının mikroblardan qorunması üçün onlara qırmızı soğanın suyunu sürtmək məsləhətdir.

5. Öd kisəsinin fəaliyyətini tənzimləyir və öd daşının əmələ gəlməsinin qarşısını alır.

6. Əl və ayaq dırnaqları tez qırılanlar bunun qarşısını almaq üçün tez-tez dırnaqlarına qırmızı soğanın suyunu çəksələr, problemdən qurtara bilərlər.

7. Əllərin, ayaqların, sinənin, qarnın şişməsinin qarşısını almaq üçün yeməkdən əvvəl bir xörək qaşığı bu soğanın suyundan içmək lazımdır.

8. Burundakı qanaxmaları dayandırmaq üçün bir baş soğan ikiyə bölünür və yarısı burnun qabağına bağlanır.

9. Çibanları tez yetişdirmək və sağaltmaq üçün qırmızı soğanı bişirib çıbanın üzərinə qoymaq lazımdır.

10. Qarın sancılarına və mədə qanaxmalarına qarşı çox incə doğranmış soğanı süddə qaynadaraq içmək lazımdır.

LuxLife.Az

Загрузка...

Bu xəbərə şərh yaz

  Abunə ol  
Xəbərdar ol